de Groot, Andries Cornelisz
GeslachtMan
Leeftijd 57
Geboren do 6 jun 1754 te Dalem, Gorinchem, Zuid-Holland, Netherlands
Overleden vr 20 mrt 1812 te Nieuw-Helvoet, Hellevoetsluis, Zuid-Holland, Netherlands
Begraven
BeroepSchoolonderwijzer
Vader Groot, Cornelis Meertensz de
Moeder Heijmans, Dirksje Ariensdr
 
BroerGroot, Maerten Cornelisz de (6)
ZusGroot, Geertje Meertensdr de
BroerGroot, Arij Cornelisz de (14)
BroerGroot, Jan Cornelisz de
BroerGroot, Jacobus Meertensz de
BroerGroot, Andries Meertensz de
BroerGroot, Leendert Cornelisz de (13)
Huwelijk di 6 jul 1784 te Dordrecht, Zuid-Holland, Netherlands
MetBoogaart, Maria van den
Kinderen(8) Groot, Dirkje de
Groot, Neeltje de
Groot, Kornelia Maria de
Groot, Cornelis Andriesz de
Groot, Jan Andriesz de
Groot, Rijkje Andriesdr de
Groot, Rijkje Andriesdr de
Groot, Teuna Andriesdr de
Notities (1) Geboren/gedoopt (nederlands hervormd) in en op 6 juni 1754 te Dalem, getuige(n) ten doop gehouden door den vader zelf, Willempje Andriesse de Groot

Ondertrouw en huwelijk (burgerlijke stand ) op 04 en op 6 juli 1784 te Dordrecht. Het huwelijk vond plaats met consent van haar vader Cornelis van den Bogaart. Cornelis huwde Neeltje de Rijke (Bron: VPR Streekarchief invent. nr 1290 akte 142).

Op 4 julij 1784 werd een verklaring`afgegeven dat zijne drie huwelijks voorstellingen onverhinderd plaats gehad heeft. Inschrijving gemeente Dordrecht 1784 DTB

Adres per 1812 huisnummer 63 Nieuw Helvoet (Bron: Diversen)
Op 21 juni 1821 is door notaris H.M. van Andel een Voogdijbenoeming akte opgemaakt voor Maria van den Bogert weduwe van Andries de Groot wonende te Nieuw-Helvoet, verklaarde zo voor zich als uit kracht van de macht aan haar bij testament op 22 juni 1785 door haar en haar man voor schepenen van Nieuw-Helvoet, gepasseerd gegeven tot voogden over haar nog vier minderjarige kinderen Dirkje de Groot 14 jaar, Neeltje de Groot 12 jaar, Kornelia Maria de Groot 8 jaar en Kornelis de Groot 5 jaar, aan te stellen Bastiaan de Groot wonende te Zwartewaal en Leendert Jobs van den Brand wonende onder Nieuw-Helvoet, welke alhier mede compareerden, verklaarden het voogdijschap te aanvaarden.

Streekarchief VPR Voogdijbenoeming, inv.nr 1207 akte nr 38
Op 29 juni 1821 is door notaris H.M. van Andel een Schulbrief akte opgesteld voor Kornelis de Groot, schoolonderwijzer, wonende te Cillaarshek en handelend voor zich als erfgenaam pro legitima van zijn vader Andries de Groot, schoolonderwijzer te Nieuw-Helvoet en als gemachtigde van zijn moeder Maria van den Bogaart, thans wonende te Cillaarshoek als weduwe van van voormelde Andries en als zijn erfgename schuldig aan Jan van Eck binnenloods, wonende te Hellevoetsluis, fl. 400,00 wegens geleend geld. Waarborg een huis en tuintje in Nieuw Helvoet, cohier nr 63, behorende tot de onverdeelde boedel van zijn vader.

Bron: VPR Streekarchief invent nr. 1221 akte 155
Op 14 juni 1823 is door notaris Louis Mijnard van Kruijne te Brielle op verzoek van Kornelis de Groot, zoon van Maria van den Boogaard en Andries de Groot, Cillaarshoek, een veilingakte opgemaakt, voor een huis met erf en tuin te Nieuw-Helvoet op nr 63 ter veiling alsook 58 roeden tuinland in de Kruisenhoek op nr 1, uit de nalatenschap van Andries de Groot. Kopers zijn Maarten van der Bijl en Jan Antonie van Es, chirurgijns te Hellevoetsluis, voor fl. 683,00.

Referentie 11732
Datum 25-12-2012
(Als U rechtstreeks van b.v. Google op deze pagina kwam)