Groenewegen, Cornelis Dirricxz
GeslachtMan
Leeftijd < 86
Geboren di 12 jun 1629 te Monster, Poeldijk, Zuid-Holland, Netherlands
Overleden <14 apr 1716
Begraven
Beroep
Vader Groenewegen, Dirck Cornelisz
Moeder Meer, Grietgen Jorisdr van der
 
ZusGroenewegen, Grietgen Dircksdr -van-
BroerGroenewegen, Joris -van-
Huwelijk ma 23 nov 1648 te Monster, Zuid-Holland, Netherlands
MetCrooneveen, Maertgen Maertensdr
Kinderen(6) Groenewegen, Pieter Pietersz
Groenewegen, Maerten Cornelisz (7)
Groenewegen, Grietje Cornelisdr
Groenewegen, Truitje Cornelisdr
Groenewegen, Marijtje Cornelisdr
Groenewegen, Volckie Cornelisdr
Notities (1) Hij kocht 14 mei 1675 stuk land in Monster aan de Gantel. Op 30 maart 1677 verkocht hij proc. hebbende van Franciscus Verburgh, won. in Poeldijk, die proc. had van zijn broer Corn. Willeboorts Verburgh, een erf en tuintje in Poeldijk. Op 16 mei 1696 verkocht Cornelis Dirxe Groenewegen aan Cornelis Pietersz. van der Meer een huis met boomgaard aan de westzijde van het dorp Poeldijk, belend O Jan Cornelisz. van Rijn en Maertge Gielen, Z de Gantel, W Christiaen van Es en N de Poeldijcse wegt, met een rente van 9 stuivers aan de koning van Groot Brittannië. Op 27 juni 1700 kocht hij van Engel Jasperse en Mees Jasperse van der Spijck een huis en erf te Poeldijk, welk huis hij op 30 juni 1701 weer verkocht.
Zijn erfgenamen, te weten Cornelis van der Marel, in huwelijk hebbende Marijtie Cornelis Groenewegen, Dirck Bastiaanse van der Salm, enige nagelaten zoon en erfgen. van Trijntje Cornelis Groenewegen, Claes Philips van der Voort, enige nagelaten zoon en erfgen. van Volckje Corn. Groenewegen voor henzelf en zich sterk makende voor Maerten Cornelisz. Groenewegen, verkochten op 24 mei 1718 aan Vranck Cornelisz. de Graaf, won. in het dorp Monster, 10 hond land in de Poel, belend O Jacob Ammerlaan met bruikwaar, Z de Gantel, W Johan van Ruytenburgh, heer van Vlaerdingh, en N Leendert Jansz. van der Voort met bruikwaar.

http://www.vanderkroft.net/kwartierstaat/g104.html
http://members.chello.nl/j.luiten2/sframe3.htm

Monsterrollen van de weerbare mannen in de Hollandse dorpen 1652-1653 te Monster, Poeldijk, Ter Heijde, half Loosduinen en Quintsheul:
Dirck Cornelisz. Groenewegen met sijn soon. Cornelis Dirricxz. Groenewegen.

Referentie 5748
Datum 22-01-2011
(Als U rechtstreeks van b.v. Google op deze pagina kwam)